söndag 9 augusti 2015

Supergoda glutenfria och mjölkfria proteinfrukostfrallor med naturlig mjölmix från Chrisbel



Föredrar du eller behöver du av medicinska skäl äta glutenfritt? Gillar du att baka, men tycker ändå det är bekvämt att utgå från en färdig glutenfri mjölmix? Är du nyfiken på vegomat? Tja, i så fall tycker jag absolut du ska slå flera små surrande sommarflugor i en endaste smäll, beställa några påsar mjölmix från Chrisbel och sätta igång att baka. Sätt igång bara!! Nu!!

De här glutenfria frukostfrallorna är nämligen bland de bättre jag åstadkommit, och de har haft en strykande åtgång även hos den övriga familjen som inte alls är glutenintolerant. Mjölmixen från Chrisbel är nästan den enda som finner nåd inför mina argusögon. Den är ekocertifierad och innehåller inga konstigheter alls. Den är naturligt glutenfri och består kort och gott av rismjöl, majsmjöl, potatismjöl och husk. I morgon öppnar Isabel sin butik igen efter sommarsemestern, och om du passar på att beställa mjölmixen under vecka 33 får du på köpet en spännande bok med vegomat, Grön magi från det galna sexiga köket. Det erbjudandet tänker i alla fall inte jag missa!

Så här gör du mina goda frallor:

50 g färsk jäst
4 dl riktigt kallt vatten - så kallt du kan få det i din kran
2 msk rapsolja, mandelolja eller avocadoolja
1 msk flytande honung, rissirap eller dadelsirap
2 stora ekoägg
½ dl skalade hampafrön
½ dl linfrökross
½ dl chiaprotein
6 dl mjölmix från Chrisbel
1 msk husk
1 msk baobabpulver eller havtornspulver
1 tsk salt

Vispa ut jästen i lite av vattnet och tillsätt sedan resten.
Sen tillsätter du övriga ingredienser i tur och ordning tills du kommer till mjölet.
Blanda mjölet med husk, salt och valfritt bärpulver och tillsätt lite i taget medan köksmaskinen kör på lågt varvtal. Arbeta degen väl ca 10 minuter.
Täck över med bakduk och låt jäsa 2 - 2½ timme.
Arbeta ihop degen igen i maskin och klicka ut 10 bullar på bakpapprad plåt.
Forma till bullarna antingen med lätt oljade eller vattensköljda händer.
Täck över och låt jäsa ytterligare en halvtimme eller lite mer.
Grädda bullarna i 200 grader ca 25 minuter.
Låt svalna på galler, med eller utan bakduk över.

Ha nu en riktigt härlig och välsignad söndag allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar