onsdag 14 november 2012

Nyttigare lunch än så här är svår att hitta


Jag tror bestämt att min höstboostning med extra nyttig mat har haft effekt. Ända fram till idag vill säga! Jag har faktiskt klarat mig jättebra från förkylningar och andra infektioner den här hösten - till skillnad mot förra hösten, som var en enda lång räcka av snörvlande, hostande och kraxande. Och det trots alla goa och blöta snorpussar från lilla I, och det faktum att alla andra runtomkring mig fallit som furor i storm och frossat, hostat och stått i! Men nu är det alltså klippt! Vaknade med ont i kroppen och en hals som knappast lämpar sig för arior. Kanske var det det kalla havsdoppet på Fuerteventura eller den instängda flygplansblåsten som blev droppen. Vem vet!

Men, men, här är i alla fall ett exempel på nyttig - OCH god - lunch som boostat mig upp till örsnibbarna med vitaminer, mineraler, spårämen och alla möjliga goda fettsyror. Det blev vår lunch igår, som motvikt till veckans kulinariska semesterutsvävningar.

Broccolisoppa enligt höftvarianten - med ekologisk broccoli, MASSOR av färsk vitlök,
Kunglig Salladskrydda, lantbuljongpulver, lite gurkmeja och en klick smetana. Ett lite mer exakt recept hittar du här.
Hemgjort fröknäcke med pumpafröpasta, kravavocado och en kvist kyndel.
Örtte med kryddigt värmande honung.

Jag är alldeles övertygad om att det har stor betydelse vad vi stoppar i oss när det gäller att hålla sig frisk, även om det naturligtvis inte förklarar allt. Ta hand om dig du också! Se till att du får i dig massor av nyttigheter så att du står pall för alla små pigga virus, som är i topptrim så här års, som gnuggar fingrarna (eller vad de nu har att gnugga med!) i förtjusning när de hittar en svag och försvarslös stackare, och som inte tvekar en sekund innan de kastar sig över en och slår klorna i en! Ge dig inte! Vik inte ner dig! I alla fall inte utan att ha gett de rackarna en rejäl match! Det är precis vad jag tänker göra nu. Vitlök, citron, honungsvatten och ingefära står på menyn!


2 kommentarer: