torsdag 14 april 2016

Glutenfria bananmuffins - pimpade med smoothiepulver



Jag bara älskar smoothiepulvren från Real Health! Man kan göra så mycket mer än bara smoothies med dem. Här har jag pimpat mina bananmuffins med pulvret. Jag har gjort muffinsen både med det gula och med det blå smoothiepulvret. Jag medger att färgen blev lite skum när jag tog det blå pulvret, och att muffinsen blev betydligt snyggare med det gula pulvret, men jag ville testa båda varianterna. Smaken var det inget fel på, båda varianterna var lika goda! Med lite spritsad smetana och ett blåbär på toppen så blev även de blåsiktiga muffinsen hyfsat snygga i alla fall!

Smoothiepulvret finns i fyra varianter, gult, blått, rött och grönt. Det gröna har jag valt bort eftersom det innehåller vetegräs och korngräs, men de andra tre har jag prövat både i smoothies, i muffins som här, som topping på andra muffins, och i gröt. Ett superfiffigt  - och gott - sätt att boosta och nyttighetsförstärka både det ena och det andra. Jag har inte testat ännu, men ska pytsa i det i pannkakssmeten nästa gång det är pannkaksdags. Varje förpackning innehåller sju portionspåsar, som är laddade med nyttigheter i form av frukter, bär och grönsaker.
Så här gör du muffinsen:

1 liten Kravbanan - skalad vikt ca 50 g
½ msk vit balsamcrème, pressad citron eller äppelcidervinäger

4 ganska stora ägg
1½ dl ljust rårörssocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl grädde - laktosfri eller havregrädde vid behov
1½ dl kokosnötsmjöl - den här gången från Kung Markatta
2 rör Smoothiepulver - blått eller gult
1 tsk husk
2 krm bakpulver
2 krm bikarbonat

Garnering: mjukrörd smetana och blåbär eller andra bär

Mosa bananen med balsamcrème.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt och fluffigt, och rör ned bananmos och grädde.
Blanda ihop mjöl, smotthiepulver, husk, bakpulver och bikarbonat och vänd ned i smeten.
Låt svälla några minuter medan du smörjer 10 - 12 muffinsformar.
Klicka ned smeten och jämna till ytan.
Grädda i 180 grader, ett snäpp nedanför mitten, i ca 17 - 18 minuter. Känn med sticka för säkerhets skull. Ugnar är som bekant olika.
Låt muffinsen svalna.
Spritsa på mjukrörd smetana eller naturell färskost och toppa med ett stort blåbär.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar