tisdag 11 augusti 2015

Nyttighetsförstärkt krusbärskräm med kokosblomssocker och äppelpulver



Krusbärskräm har jag bjudit er på tidigare, men sist jag gjorde en djupdykning i frysen för att göra slut på de gamla lagren och ge plats för nya krusbär så fick jag för mig att nyttighetsförstärka min kräm lite extra. Det blev inte alls så dumt! Färgen på krämen blev lite mörkare än vanligt på grund av kokossockret och äppelpulvret, men den föll både mig, dotter och svärson i smaken. Även maken faktiskt, som tog en portion till! Och han har ju sina idéer, min käre hälft, och ställer sig emellanåt ganska skeptisk till mina pulver och försök att näringspimpa maten. Jag väntade tills han gett sitt omdöme innan jag talade om vad som fanns i krämen, haha! Man får inte vara dum!

Äppelpulvret, som jag också använder i min mysli och även i brödbak, köper jag från PH-balans.

2½ dl kallt vatten
½ dl kokosblomssocker
1 krm vaniljpulver
ca 400 g frysta krusbär
1½ msk potatismjöl
1 msk äppelpulver
4 msk vatten

Koka upp vatten med kokosblomssocker och vaniljpulver.
Lägg i de frysta bären, låt koka upp, och låt småkoka några minuter så de mjuknar.
Ta kastrullen från värmen.
Rör ihop potatismjöl, äppelpulver och vatten och häll ned i krämen i en fin stråle under flitig vispning/omrörning.
Låt krämen få ett nytt hastigt uppkok och låt den sedan svalna.
Krämen är allra godast fortfarande lite ljummen tillsammans med gräddmjölk eller någon alternativ mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar