söndag 28 juni 2015

Ugnsbakad kalkonbröstfilé med ljummen linssallad



Nyligen festade vi loss på denna ganska enkla, men supergoda rätt, en bit kalkonbröstfilé som fick baka i ugnen på låg värme, dressad i en god kryddblandning. Till det en sallad på blandade linser och med en sötsyrlig honungsdressing till.

Mängderna räcker till 3 - 4 personer, beroende på hunger och eventuella andra tillbehör.

500 g kalkonbröstfilé
2 - 3 tsk Italiensk kycklingkrydda från Zmaka
lite olivolja

1½ dl linsblandning - svarta, gula och rosa
70 - 80 g blandad salladsmix
15 - 20 ugnsbakade körsbärstomater i olja
1 avocado - hade jag tänkt mig, men den fick jag slopa för den visade sig vara fulare på insidan än utsidan

2 msk olivolja
2 tsk champagnevinäger eller annan fin vitvinsvinäger
½ tsk flytande honung
2 krm italiensk salladskrydda

Vänd kalkonfilén i olja och klappa in kryddblandningen.
Sätt in i ugnen på 110 graders ugnsvärme och låt innertemperaturen gå upp till 72 grader. Det tar sin lilla stund eftersom värmen är låg, men filén blir i gengäld otroligt saftig.
Låt vila en stund innan du skär upp köttet.

Skölj linserna noga i flera omgångar vatten.
Koka dem i rikligt med lättsaltat vatten, och låt dem sedan rinna av i sil.
Blanda linserna med salladsmix, ugnsbakade körsbärstomater och avocado (om du har bättre tur än jag) i en skål.
Vispa ihop dressingen och ringla över.
Lägg upp kalkonfilén tillsammans med linssalladen och hugg in! Smaklig spis! Ha en fin söndag allihop! Här skiner solen redan från en alldeles klarblå himmel.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar