tisdag 24 februari 2015

Lättgjord vardagsfiskgryta med torsk, morötter, ärtor och broccoli



Idag tänkte jag bjuda er på en enkel vardagsrätt, en fiskgryta med mycket grönsaker, som gör att ett paket djupfryst fisk på 400 gram räcker till minst fyra. Livet består ju mest av vardagar trots allt, och för de allra flesta av oss innebär det både ont om tid och att man måste tänka på slantarna. Smaklig spis!

Kokt potatis eller potatismos till. Ris, eller kanske bulgur eller cous-cous är också tänkbart, för den som tål det.

1 paket djupfryst torsk på 400 g - MSC-märkt förstås
1 burk körsbärstomater
1 dl valfri grädde
vafri kryddblandning - jag använde en fiskkrydda från Krusmyntagården
2 vitlöksklyftor
4 - 5 stora morötter
100 g frysta ärtor
1 broccolihuvud på 250 g - alternativt frysta broccolibuketter
lite salt från kvarn
persilja

Tina torsken. Den kan snabbtinas genom att lägga paketet i en plastpåse som man sedan lägger i lite ljummet vatten. På det sättet kan man för övrigt snabbtina både köttfärs och kyckling om man glömt ta ut dem ur frysen i tid.
Skala och slanta morötterna, dela broccolin i buketter, skala och flisa vitlöken.
Dela fisken i mindre bitar.
Koka upp tomaterna med grädde och krydda.
Lägg i morötterna och vitlöken och låt dem sjuda ca 10 minuter.
Lägg i broccoli och ärtor och låt dem koka med några minuter innan du lägger i fisken och låter den sjuda klart. Smaka av med salt och klipp över persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar