torsdag 13 februari 2014

Variation på krämig pastapanna med lax - som Lilla I älskar



Dags för en pastapanna igen. Inte så jättestor variation mot tidigare, men lite annorlunda kryddning och med lite andra grönsaker. Pastapannor går att variera i det oändliga. Lilla I mumsade i sig med god aptit som vanligt, och mormor och morfar låg inte långt efter. Dessutom blev det över till en matlåda.

Vill du ha tips på god vardagsmat tycker jag du ska titta in hos Sara på bloggen Vardag.nu.  Hon tipsar också om veckomatsedlar. Det gör även Anki och Håkan på Mårtenssons kök - förutom allt möjligt annat smått och gott! Anna på Frostrosor bjuder mat både till vardags och fest, Lana på Ryskadockor frestar med LCHF-recept som gör att det vattnas i munnen, och hos Sandra på Sandrasmatkrypin får jag också inspiration. När man har kikat in hos Perfekta Prinsessan Pernilla har man alltid ett leende på läpparna, och detsamma gäller hos Ann-Sofi på Matsafari. Vardagsmat behöver alls inte vara tråkig!

200 g valfria glutenfria pastaskruvar eller snäckor - kokt enligt anvisning på förpackningen

50 g blandad mangold
1 stor röd ekologisk paprika, ca 220 g
1 stor vitlöksklyfta
50 g ärtor
1½ dl valfri grädde
½ dl smetana
2 tsk Knektgårdens kryddmix (läs mer här)
1 krm vitlökspeppar
250 g laxfilé
lite olivolja

Skölj, slunga och strimla mangolden, kärna ur och tärna paprikan, skala och flisa vitlöken.
Hetta upp oljan lätt i en panna av traktörtyp, och fräs mangold, paprika och vitlök under omrörning någon minut.
Vispa ihop grädde, smetana och kryddor och häll över. Låt småkoka under lock ungefär 5 minuter.
Tärna laxen och lägg i den och ärtorna. Sjud försiktigt under lock tills laxen är färdig. Tar bara några minuter.
Smaka av och krydda eventuellt lite mer.
Häll av pastan - lite slarvigt - och vänd ned den i pannan. Pastavattnet hjälper till att reda av såsen.
Servera omgående i djupa tallrikar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar