onsdag 5 december 2012

Frukost med kryddigt chokladkaffe och mumsiga mackor





När man står där huttrande, morgonfrusen (den här kylan kryper ju ända in på skelettet!) och knappt vaken, och kroppen skriker efter choklad och huvudet skriker efter kaffe, vad gör man då? Jo, man kokar sig förstås en rejäl kopp kryddigt chokladkaffe, som snabbt höjer humör, livsandar och kroppsvärme! Det behövs sannerligen nu när vinterkylan smällt till med besked. Närmare minus 20 grader flera dagar i rad, men nu är det visst lite mildare väder på gång! Men i gengäld MASSOR med snö! Maken håller sig i form med skottning. Min skraltiga rygg och axel tillåter inte att jag hjälper till, men jag hejar i alla fall på!

Mackorna till var gjorda på det här brödet, en med kravskinka, blandad sallad och blåbär, och en med äggröra och kryddgrönt.

Till en stor kopp värmande chokladkaffe behöver du:

en knapp msk rå kakao (köper jag från Råvarubutiken)
en knapp msk kokosblomssocker
1 tsk kanel
1 krm ingefära
2 krm vaniljpulver
1 msk grädde
1½ dl varm mjölk - valfri sort, ev någon alternativ
1½ dl nybryggt, starkt kaffe

Rör ihop kakao, kokossocker, kryddor och grädde i en stor kopp.
Häll på lite av den varma mjölken och rör/vispa kraftigt så det smälter och blandar sig.
Häll på resten av mjölken och kaffet.






 

3 kommentarer:

  1. Den här kryddiga chokladkaffe låter otroligt gott! :) Skulle vilja dricka en kopp med denna kaffe nu när det är sådant snökaos ute! :)
    Ha en fin kväll!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Idag har varm choklad varit en nödvändighet! Vilket snöoväder!! Har pulsat i snö upp till knäna, och är som en isbit! Nu blir det kvällschoklad också! Ha det bra båda två!

    SvaraRadera