onsdag 18 april 2012

Currydoftande kycklingpanna med grönsaker - mjölkfri




Mycket färdiggrillad kyckling blev det, när hälsan och orken var i nedan för ett tag sedan. Den här goda pannan blev resultatet när jag så småningom hasade mig upp och tog reda på de överblivna resterna. Simsalabim blev det mat för fyra!

Har du inga allergibekymmer kan du ta vanlig matgrädde. Rätten kan förstås också lagas från grunden med färska kycklingbröst, som i så fall får fräsa lite längre så de blir genomstekta.

1 liten purjolök
200 g färska champinjoner
1 stor eller 2 mindre vitlöksklyftor
1 påse babyspenat, 65 g
2 färdiggrillade kycklingbröst
2 tsk curry - den här gången använde jag en färdig blandning från Zmaka
2 msk kycklingfond
1 förpackning havregrädde, 13%, 250 ml - eller motsvarande mängd vanlig grädde
6 små romanticatomater
salt och svartpeppar från kvarn
olivolja till stekning

Skölj och strimla purjon, flisa vitlöken, och borsta och skiva champinjonerna.
Skär kycklingen i mindre bitar, och skölj och slunga spenaten torr. Klyv tomaterna, och krama ur lite av innanmätet (det blir så rinnigt annars).
Hetta upp olivolja, och fräs curryn i oljan. Lägg ned purjo, vitlök och champinjoner, och fräs under ständig omrörning några minuter. Tillsätt kycklingköttet, och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt grädde, tomater och kycklingfond, och låt koka ihop några minuter under lock.
Vänd ned spenaten, och låt den bara mjukna och "säcka ihop". Smaka av pannan med ev mer fond, salt och svartpeppar.
Servera genast med valfri pasta. Här blev det glutenfri majspenne av märket Le Veneziane.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar