tisdag 13 mars 2012

Lyxfrukost med örtig äggröra och skinka



Oftast äter jag olika sorter gröt eller smoothies till frukost, men ibland händer det att jag blir väldigt sugen på äggröra. Och då unnar jag mig det! Den här gången piffade jag till det med lite örtkryddor, och genast fick äggröran ny och rolig smak. Det behövs egentligen så lite för att göra det vanliga och vardagliga lite mer spännande! Smörgåsen till var "naturell", med bara lite ghi som pålägg. Brödet var mitt senaste formbröd, som blivit ännu en favorit.
Till en portion

2 ägg, helst ekologiska
½ dl valfri grädde
1 msk Kunglig Salladskrydda
lite olivolja

Vispa ihop ägg, grädde och krydda.
Bottna en liten kastrull med lite olivolja, sätt på plattan, och häll i äggsmeten.
Vispa/rör oavbrutet tills röran får en krämigt, fluffig konsistens.
Servera genast med valfria tillbehör, t ex skinka/bacon eller några skivor lenrimmad lax, samt grönsaker.





Till "efterrätt" lyxade jag till de med en liten kopp av Alpros nya, goda vaniljyoghurt. Morgonkaffet kan jag inte vara utan! Men resten av dagen blir det mest te.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar