fredag 16 mars 2012

Latlunch med örtig omelett och sallad på avocado, och soltorkade körsbärstomater



Nej, orken är fortfarande på miniminivå, så det blir inte så mycket utsvävningar i köket dessa dagar. Men den här lunchen är så lättgjord att även en trött stackare som jag orkar vispa ihop den. Igår blev det den här lättfixade omeletten med ost och örtsmak, och en fräsch sallad därtill med avocado och både färska och soltorkade körsbärstomater.

I morgon bjuder jag i alla fall på världens godaste kladdkaka med svarta mullbär. Lova mig att du tittar in då!

För en person alltså:

2 ägg
2 msk valfri grädde
1 tsk örtsalt Himalayas höjder - eller annat valfritt örtsalt
½ - 1 dl riven, smakrik ost
smör/olja till stekning

valfri  grön sallad - gärna olika sorter
1 avocado
5 små färska körsbärstomater
8 - 10 små soltorkade körsbärstomater i olja + lite av oljan att droppa över salladen

Vispa ihop ägg, grädde och örtsalt, och stek omeletten krämig.
Strö över osten på halva omeletten, och vik den dubbel.

Strimla salladen, skala och tärna avocadon, dela de färska tomaterna. Blanda ihop med de soltorkade tomaterna, och ringla lite olja över.
Servera omeletten bums med salladen. Bröd till för den som önskar det.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar