tisdag 2 augusti 2011

Välkryddade köttfärsbiffar med Dijonsenap och chilipulver


Alldeles vanliga, men välkryddade och smakrika köttfärsbiffar bjuds det idag. Vi åt dem igår tillsammans med kokt färskpotatis och kokta morötter, som jag bara vände runt i lite mandelolja och dragon. Rårörda lingon eller en kryddig chutney smakar också gott till, liksom inlagd eller vanlig salt gurka.


500 g blandfärs 70/30
1 ägg
1 medelstor kokt, riven potatis
1 riven vitlöksklyfta
1 msk Dijonsenap
2 krm chilipulver
2 krm paprikapulver
ca 1½ tsk salt
svartpeppar från kvarn
smör/olja till stekning

1 förpackning LF mellangrädde, 3,3 dl
1 msk kalvfond
Blanda ihop alla ingredienser till färsen, och rör den smidig.
Forma med vattensköljda händer 8 - 10 biffar.
Stek biffarna gyllenbruna på båda sidor i olja eller en blandning av olja/smör.
Tillsätt grädde och fond, och låt småkoka på svag värme under lock tills biffarna är genomstekta, ca 8 - 10 minuter. Jag tyckte inte att såsen behövde redas, men det avgör du själv.





2 kommentarer: