fredag 26 augusti 2011

CRAFT-syndromet



Har du hört talas om CRAFT-syndromet? Du kanske rentav inte minns att du har gjort det! Det uttyds nämligen - ja ursäkta språkbruket men det kan inte hjälpas - "Can`t Remember A Fucking Thing!" Jag hörde första gången talas om det i Cecilia Hagens roliga bok "Kulla-Gulla stretar vidare" och hon i sin tur har visst snappat upp det av författarinnan Nora Ephron. Tror jag det var. Cecilia och jag har en hel del gemensamt. Vi är födda samma år, vi har tillbringat delar av vår barndom på internatskola, vi har barn i samma ålder, vi gillar livets goda, och vi lider båda allvarligt av CRAFT-syndromet. Jag kan upplysa om att  en mig mycket närstående person också har tydliga symptom.

Nu ska jag berätta en historia som jag tror att t o m Cecilia skulle uppskatta. Om någon av er därute i cyberrymden känner Cecilia kan ni ju upplysa henne om att hon här har en medsyster! Risken är förstås att ni efter att ha läst detta allvarligt börjar tvivla på mitt omdöme och inte vågar testa några recept i fortsättningen, men den risken får jag väl ta.

Så här var det:
L var bortrest i tjänsten, men hade glömt sin mobil på byrån i hallen (CRAFT!!). Det upptäckte jag på morgonen när någon ringde och sökte honom. Frampå kvällskvisten hade jag i min tur glömt att han hade glömt mobilen (CRAFT igen!), och tänkte att jag skulle ringa och höra hur han hade det. Sätter mig tillrätta i soffan i vardagsrummet och slår numret till mobilen. Det börjar förstås ringa i hallen. "Men sjutton, att den ska börja ringa precis nu!" Jag knäpper av min bärbara telefon, rusar ut i hallen och greppar mobilen (CRAFT i kvadrat!). "Hallå, L:s mobil, Kjersti här". Konstigt! Inget svar! Vad är det för knäppgök som lägger på utan att säga nåt! Jaja, det var väl någon som ringde fel och inte ville ge sig tillkänna! Traskar tillbaka till soffan, slår mig ned, och slår numret till mobilen. Igen!!!!!! (CRAFT upphöjt till 1000!). Rusar ut i hallen, lyfter mobilen och..........inser plötsligt med förfärande klarsyn vem den där knäppgöken är! Det är i sådana dystra stunder man ser sig över axeln och undrar om någon har sett en, fastän man vet att man är absolut ensam i hela huset.

Idag blir det inget recept. Det vågar jag mig inte på! Men i morgon tänkte jag bjuda på något med rosmarin. Rosmarin lär vara väldigt bra för minnet! Läste jag någonstans, någongång. Om jag nu minns rätt förstås!

4 kommentarer:

  1. Hahaha, jag skrattar lika högt varje gång jag tänker på det där... Ser dig framför mig säga "Kjeeersti" i den tomma luren... Du är fantastisk. Puss

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad kul att du gillar min blogg! Tråkigt att du inte tål mjöl, blir man väldigt begränsad när man lagar mat?.. eller, det kanske finns en hel värld av glutenfri matlagning som jag inte tänkt på! Skall passa på att spana in din blogg lite.
    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  3. Mandel har de där gamlingar sagt att det är väldigt bra för minne.. Jag har gett sonen sen han va liten.. och han äter det fortfarande.. Helst ska man lägga i blöt kvällen innan typ 4-5 st och skala bort mandeln och äta det som godis.. Jag lägger inte i blöt utan äter det som vanligt.. Sonen verka ha väldig bra minne och har börjat ge till dottern också. Jag har börjat äta själv.. 4 st dagligen. Hoppas mitt minne håller. Haha!!!

    SvaraRadera
  4. Mandel låter som en bra idé, Susheel! Kruxet är att jag redan äter massor med mandel, så jag borde ha ett hästminne, haha! Jag kanske får testa att lägga den i blöt, det har jag inte gjort. Ha det gott!

    SvaraRadera