måndag 18 juli 2011

Krusbärssmoothie


Eftersom jag jag hade en alldeles nygjord gryta med krusbärssylt på spisen blev jag sugen på att använda den i en smoothie. Inte alls dumt! Med en god smörgås på grovt, glutenfritt bröd och den obligatoriska kaffekoppen därtill, blev det en god, nyttig och mättande frukost, som jag stod mig många timmar på.

Jag använde mandelmjölk, men du kan byta till havremjölk, rismjölk, sojamjölk eller alldeles vanlig mjölk.
Andra frukostförslag hittar du här.

2½ dl mandelmjölk
2 msk krusbärssylt
1 msk hampaproteinpulver
1 msk kallpressad kokosolja
1 krm nystött kardemumma

Om kokosoljan inte redan är flytande i sommarvärmen (brukar bli det vid ca 25 - 26 grader), så värm den lite i vattenbad.
Mixa ihop allt, och häll upp i högt glas.





6 kommentarer:

  1. Hmm, låter spännande. Har aldrig riktigt varit förtjust i krusbär, men har nog inte gett det en ärlig chans heller. Ibland kan man (läs jag) ju få för sig att man inte tycker om nått...

    SvaraRadera
  2. Då tycker jag definitivt du ska våga testa igen Therése! Man kan ju ändra sig. Krusbärssylten är en riktig höjdare - livsfarligt god tillsammans med chèvre eller annan dessertost - så börja gärna med den.

    SvaraRadera
  3. Idag har jag fått krusbär! Vilken lycka.

    SvaraRadera
  4. Härligt! Det går att göra så mycket gott av krusbär, det är ett lite underskattat bär tycker jag.

    SvaraRadera
  5. Jag ÄLSKAR mandelmjölk, men har aldrig lyckats hitta det i Sverige - var köpte du den? Och krusbärssmoothie låter alldeles yummy, mums!

    SvaraRadera
  6. Hej Alexandra! Mandelmjölk kan vara lite knepigt att få tag på. Brukar finnas i en del välsorterade hälsokostaffärer i större städer, bl a på Goodstore i Stockholm. Jag köpte min i en ekoaffär här i Uppsala, Tant Gröns Skafferi, som är en guldgruva. Du kan faktiskt ganska enkelt göra mandelmjölk själv genom att mixa mandlar mycket fint tillsammans med vatten några minuter, och sedan sila av. Ev söta med lite agavesirap eller honung, och gärna ha i någon matsked mandelolja också. På samma sätt kan du göra med sesamfrön, andra nötter, och havre. Massan som blir kvar kan du pytsa i bröd t ex. Lycka till!!! Ha en fortsatt skön sommar!

    SvaraRadera