onsdag 4 maj 2011

Kycklingpaj med broccoli och getost


Här kommer ännu ett förslag på hur man kan ta tillvara rester av stekt eller grillad kyckling. Ibland när tiden är knapp blir det faktiskt en färdiggrillad kyckling och sallad även hos oss, och då blir det alltid rester över. Den här gången blev det en paj. Ta den pajdeg du brukar ha, eller pröva något av mina förslag, här eller här.

1 sats pajdeg


350 g fryst eller färsk broccoli
200 g rester av kyckling
100 g getost
1- 2 tsk paprikapulver
4 ägg
1½ dl grädde
1½ dl mjölk
1 msk ajvar relish
salt, svartpeppar

Mixa ihop pajdegen, och tryck ut den i en lätt smord pajform. Ställ kallt i kylskåp ca en halvtimme.
Nagga botten, och grädda i 200 graders ugnsvärme ca 12 - 15 minuter.
Förväll broccolin i lätsaltat vatten några minuter, och låt rinna av väl.
Skär kycklingen i mindre bitar. Fördela broccolin och kycklingen i pajskalet, och smula getosten över.
Strö över paprikapulver.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och ajvar, salta och peppra, och häll smeten över pajen. Fortsätt grädda i samma ugnsvärme ca en halvtimme tills smeten stannat och pajen fått fin färg.
Servera med sallad.

Andra förslag på resträtter med kyckling hittar du här och här.






2 kommentarer:

  1. Idag har jag gjort den här pajen på kycklingfilér från frysen. Jag lade till purjolök och champinjoner. Fick en promenad för att köpa getost. Det blev jättegott och räcker i flera dagar!

    SvaraRadera
  2. Åh vad roligt att det blev lyckat!Blir så glad när jag får veta att recepten fungerar. Allt gott!

    SvaraRadera