tisdag 31 maj 2011

Jag har tre stora mål i livet, frukost, lunch och middag.

Jag har länge haft en emaljerad skylt i mitt kök, där det med stora bokstäver stod just detta. "Jag har tre stora mål i livet, frukost, lunch och middag." Tyvärr försvann den i samband med vår köksrenovering för några år sedan, men jag lever fortfarande efter den devisen. Jag har mycket gemensamt med Skalman, som förlitar sig på sin mat- och sovklocka. Jag klarar inte att hoppa över någon måltid, då blir jag lätt orkeslös och kinkig. Förresten tror jag de flesta mår bäst av att äta någotsånär regelbundet, och inte hoppa över måltider. Äter man lunch, och laddar med bra energi förleds man inte heller lika lätt till att snaska onyttigheter på eftermiddagen, när blodsockret annars har en tendens att "dippa".

Frukosten har jag ju redan avhandlat, och igår hörde jag på morronTV om en stor amerikansk undersökning som än en gång fastslår hur viktigt det är att ladda med en bra frukost.

Här kommer förslag på några goda lunchsoppor. Soppa är jättebra lunchmat tillsammans med en matig macka. Det är lätt att göra en stor sats av den, och förvara i frysen i lämpliga portioner. Passar också utmärkt att ta med till jobbet i lunchlådan.
Varför inte testa de här?


Sötpotatis- och kokossoppa

Blomkålssoppa med färg

Rosenröd rödbetssoppa med fetaosttopping

Morotssoppa

Mustig grönkålssoppa

Len jordärtskockssoppa

Cajunkryddad köttfärssoppa med rotfrukter och mörk choklad

 Rotsakssoppa med baconfräs

Soppgryta med lax

Kålsoppa med salsicciafrikadeller

1 kommentar: