onsdag 27 april 2011

Lyxmysli för livsnjutare



Den här myslin är så god att det finns risk för att man inte kan sluta när man väl börjat äta den. Det är väl inte den billigaste myslin man kan hitta, men när det gäller smak och nyttighet är den svårslagen. Unna dig den till söndagsfrukost eller närhelst du behöver pigga upp dig själv eller förgylla vardagen. Halloncrunchen är helt enkelt torkade, grovkrossade hallon som jag köper på Immunbutiken. Cacaonibs är den renaste formen av cacao. Mer om det kan du läsa här.

2 dl mandel - oskalad
2 dl naturella cashewnötter
2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
2 dl sesamfrön - gärna oskalade
2 dl kokos
3/4 dl vatten
1/4 dl mandelolja
1 - 2 msk agavesirap eller flytande honung
2 dl cacaonibs
2 dl halloncrunch

Grovhacka mandel och cashewnötter. Blanda med frön och kokos. Bred ut allt i en långpanna.
Vispa ihop vatten, olja och sirap, och blanda runt väl med det övriga. (lättast med rena händer).
Låt stå ca 20 minuter, och rosta sedan i ugnen, helst varmluft 150 grader, ca en halvtimme. Om du inte har varmluftsugn, så går det bra med vanlig. Höj då värmen till 175 grader. Blanda runt några gånger under tiden, så allt blir jämnt rostat. Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan på glänt, och låt stå kvar i eftervärmen tills ugnen svalnat.
Låt myslin svalna helt, och blanda sedan med nibs och crunch.
Jättegott till fil eller yoghurt! Myslin är inte så söt, men om du vill ha mer sötma kan du ringla lite agavesirap eller flytande honung över när du ska äta den.





 

6 kommentarer:

  1. Oooo, ser supergod ut! Var handlar du alla roliga ingredienser?

    SvaraRadera
  2. Den är faktiskt jättegod! Tog en rejäl dos till min sojayoghurt i morse.
    Crunchen köper jag på nätet hos Immunbutiken (adress i högerfältet) och nibsen hos Pieria i Hötorgshallen. Resten i min vanliga ICA-butik.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Kollade in Immunbutiken, hittade mycket intressanta och bra där!! Får ta en sväng förbi Hötorgshallen, är där alldeles för sällan! Du har så mycket bra och vettiga recept och tankar på din blogg!! Ha det gott :)

    SvaraRadera
  4. Jättetack Therése!! Jag blir så glad om jag kan bidra med lite nya idéer och tankar.
    Ha det bra, och var rädd om dig!

    SvaraRadera
  5. Ser fantastiskt ut. Hemmagjord müsli är ju så grymt gott, och den här lyxvarianten får mig att vilja äta frukost. Nu.

    SvaraRadera
  6. Gör det Amanda! Frukost kan man äta dygnet om, och lyxmysli är definitivt aldrig fel! Både god och nyttig. Ser på din blogg att du är en hängiven stickare. Håll utkik om några dagar så kommer det en stickutmaning. Ha det gott!

    SvaraRadera