söndag 23 januari 2011

Kycklinggryta med kokos, ingefära och wokgrönsaker


Idag bjuds det kycklinggryta med lite asiatisk touch. Jag använde ekologisk kycklinglårfilé från Hagby gård. Jag tycker att lårfilén är lite saftigare än vanliga kycklingbröst, men om du föredrar det senare fungerar det också bra. Försök då gärna få tag på majskyckling som är extra smakrik. Wokgrönsaker finns det ju ett otal varianter av, så välj det du tycker bäst om. Jag använde Deli från Findus som innehåller morötter -  både gula och röda -  blomkål, brytsockerärtor, romanescokål m m. Jag serverade svart quinoa till, men det går lika bra med ris eller nudlar av något slag.

800 g kycklinglårfilé
olja eller ghi till stekning
2 stora vitlöksklyftor
ca 20 g färsk ingefära
2 tsk gurkmeja
1 burk kokosmjölk 400 g - ej lightvarianten
2 msk ostronsås
1 msk kycklingfond
1 förpackning wokgrönsaker, 500 g
ljus maizenaredning

Skär kycklingenh i mindre bitar. Finhacka vitlök och ingefära.
Hetta upp matfettet tillsammans med gurkmejan, tillsätt ingefära och vitlök, och fräs den under omrörning.
Tillsätt kycklingen, och bryn fint runtom under fortsatt omrörning.
Tillsätt kokosmjölk, ostronsås och fond, låt koka upp och sedan småpttra under lock ca 20 - 25 minuter. Tillsätt de frysta wokgrönsakerna, och låt koka med de sista ca 5 minuterna.
Smaka av och red av med maizenaredning till önskad simmighet.
Servera med valfritt tillbehör.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar