lördag 18 december 2010

Dill- och saffransstuvad potatis



Det här bjöds till vår privata Nobelmiddag här hemma för någon vecka sedan. Saffran är gott! Stuvad potatis är gott! Tillsammans blir det helt enkelt oslagbart gott! Är det advent så är det, då måste man få frossa lite i saffran, även om det är världens dyraste krydda. Förresten läste jag alldeles nyss att saffran innehåller mycket antioxidanter och antiinflammatoriska ämnen som kan lindra demens och Altzheimer. Ännu en anledning alltså att unna sig saffran!
Servera gärna lenrimmad eller gravad lax till, samt citronklyftor.

För 2 personer

500 g potatis
2½ dl valfri grädde
1 tsk salt
några varv med vitpepparkvarnen
½ g saffran - gärna den trådiga sorten
1 knippa dill

Tärna potatisen ganska fint.
Koka upp grädde med salt, peppar och saffran, och låt koka ihop någon minut.
Lägg ned potatisen, rör om försiktigt, och koka den mjuk, 12 - 15 minuter under lock, ev utan lock de sista minuterna om grädden inte kokat in tillräckligt.
Vänd ned massor med klippt dill, och servera genast.



1 kommentar: