onsdag 1 juni 2016

Sommarens bästa coleslaw



Första juni och allra första sommardagen kära ni! Det känns fantastiskt att vi har tre hela sommarmånader framför oss som förhoppningsvis ska bjuda på vila, avkoppling, roliga upplevelser, sol, värme, god mat och kanske bad.

Och så grillning förstås! Ja förresten, en del av er har säkert redan begått grillpremiären när vi hade värmebölja i mitten av maj. Här är vi lite senfärdiga av oss, men snart så!!

Den här supergoda coleslawen passar jättebra till det grillade, både till hamburgare och annat. Vi premiäråt den till hamburgare som grillades i panna inomhus. Det gick bra det också.

2 äggulor
2 tsk sötstark senap
1 msk vitvinvinäger
1 msk Kunglig Salladskrydda
1 burk smetana - 2 dl
salt och svartpeppar från kvarn

500 g färsk och fin vitkål - jag fick tag på jättefin ekologisk vitkål

Vispa ihop äggulor, senap, vinäger och smulad krydda i en mindre rostfri bunke och ställ över en kastrull med kokande vatten medan du vispar flitigt och oavbrutet tills krämen tjocknar.
Ta då genast från värmen och fortsätt vispa lite till.
Låt svalna och rör sedan ned smetana. Blanda om väl.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Strimla kålen riktigt fint och vänd ned i äggulekrämen. Blanda om ordentligt så krämen kommer åt överallt runtom kålen.
Ställ kallt, helst över natt så att smakerna hinner mogna och gifta sig ordentligt med varandra.

Något som också är gott till hamburgare och allt annat grillat är hemgjord tomatsås, eller ketchup. Ett gott recept hittar du här.

Av hela mitt hjärta önskar jag er alla en riktigt härlig sommartid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar