tisdag 12 januari 2016

Glutenfri frukostgröt med tuggmotstånd



Nu är det vardag igen efter alla helger, och tänk, det tycker jag är ganska skönt. Visst är det mysigt med helgerna och festligheterna, men lite oordning blir det allt. Man vet ju till slut knappt vilken dag det är. Nu är det i alla fall tisdag, och det är dags för gröt igen. Vardagsgröt.

Gillar du gröt av det lite tuggigare slaget? I så fall är det här en gröt för dig. Basen är havregryn, men de har sedan fått sällskap, dels av en härlig blandning av russin och mullbär från Saltå Kvarn, dels av solrosfrön och pumpafrön. Resultatet blir en rustik gröt som både är god, nyttig och mättande. Vilken mjölk du väljer och vad du föredrar att äta till gröten är en smaksak.

½ dl glutenfria havregryn
½ dl russin/mullbärsblandning
1 msk solrosfrön
1 msk pumpafrön
1½ dl kallt vatten
½ dl valfri mjölk
1 knivsudd salt
(1 msk kallpressad kokosolja)

Lägg gryn, frön och bärblandning i blöt i vattnet över natt. Täck med lock.
På morgonen tillsätter du mjölk och salt, kokar upp och låter småkoka under lock 5 minuter.
Rör eventuellt ned kokosolja i gröten och servera sedan med den mjölk och de tillbehör du föredrar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar