fredag 3 april 2015

Fiskgratäng med spenat, tomater och örtigt osttäcke



Idag är det långfredag, och enligt gammal god tradition ska det idag bjudas på fisk. Jag anammar gärna den traditionen, för jag älskar fisk i alla de former, och skulle gärna äta det varje fredag året om. Andra dagar också för den delen. Det serveras fisk minst ett par gånger i veckan hemma hos oss. Idag tänkte jag bjuda er på en lättgjord och enkel, men smakrik gratäng baserad på djupfryst torsk.

Smaklig spis och en fin och välsignad långfredag önskar jag er alla!

2 paket djupfryst torsk à 400 g - MSC-märkt förstås
lite salt från kvarn
1 paket djupfryst bladspenat à 400 g
1 ask ekologiska körsbärstomater

1 burk crème fraiche eller smetana - 200 g
1 dl äkta majonnäs med citron
skalriv och saft av en ekologisk citron
1 liten vitlöksklyfta - pressad
60 g färskriven parmesan eller annan smakrik ost
1 matsked valfri kryddblandning som passar till fisk - jag använde Vår Favoritkrydda

Tina både fisk och spenat. Krama noga ur vätskan ur spenaten.
Bred ut spenaten i en smord ugnsform och kvarna över salt.
Lägg på fisken.
Dela tomaterna och fördela runtom fisken.
Blanda ihop alla ingredienser till täcket och bred över fisken.
Sätt in i ugnen på 220 grader och låt fisken gå upp till en innertemperatur av 52 grader.
Servera med kokt potatis och sallad.












2 kommentarer:

  1. Vi kan inte mer än hålla med dej om fisk, det kan vi äta hur mycket som helst! Gratängen faller oss väldigt på läppen så det är ett recept som vi tar med oss härifrån!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör ni alldeles rätt i, för gratängen var riktigt god! Dessutom så enkel att göra. Kram till er!

      Radera