måndag 9 mars 2015

Glutenfri Matglädje - ny digital tidning för alla som av medicinska skäl måste eller som av andra orsaker väljer att äta glutenfrittHallå där alla kära bloggläsare och bloggkollegor! Ni har väl inte missat att ett nytt digitalt glutenfritt matmagasin har sett dagens ljus? Glutenfri Matglädje heter det, och hade premiär den första mars. För blygsamma 28 kronor kan du ladda ned det i datorn, på läsplattan eller i din smartphone, och sen är det bara att fördjupa sig i allt spännande som tidningen har att erbjuda av intressanta artiklar och reportage, fiffiga tips, information om glutenfria nyheter i butiksdiskarna och frestande recept. En tidning i tiden med andra ord! En tidning som man alltid kan ha med sig.

Initiativtagare och redaktör för tidningen är Malin Randeniye, som har en bakgrund som dietist. Tidningen är tänkt att utkomma med 4 nummer per år, vår, sommar, höst och vinter, och om det fortsätter som det har börjat så har vi mycket spännande att se fram emot. Jag tyckte att premiärnumret var riktigt bra. Här kan du få en liten förhandstitt och lite smakprov av det som bjuds innan du bestämmer dig för att köpa tidningen. Jag har inte hunnit testa något av recepten ännu, men tänker satsa på de vietnamesiska vårrullarna till lördagsmys nu till helgen.

Vet ni, det är inte alls särskilt svårt att leva glutenfritt nuförtiden. Självklart är det inte roligt att få en diagnos som begränsar livet och gör att man inte kan äta precis vad man vill och är van vid, men det händer så otroligt mycket hela tiden på glutenfrifronten, och det kommer hela tiden nya produkter och livsmedel som underlättar för oss som inte tål gluten. Utvecklingen har fullkomligt exploderat bara på de 10 år som jag levt glutenfritt. När jag började glutenfriblogga för drygt 4 år sedan fanns det varken särskilt många glutenfribloggar, glutenfria kokböcker eller glutenfria tidningar, men nu dyker det upp nyheter hela tiden. Glutenfri Matglädje känns som en av de bättre!

2 kommentarer:

  1. Heja, vilket kanontips! Vi försöker ju avstå från gluten numera så vi ska absolut kika vidare på tidningen, tackar för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt! Då tycker jag absolut ni ska kolla tidningen. Prisvärd läsnjutning! Kram!

      Radera