fredag 6 februari 2015

Köttfärslåda med grönkål



Har du lite köttfärssås över, men ingen pasta. Varför inte göra en låda med grönkål? Köttfärssåsen får nytt och angenämt liv, och dessutom får du i dig supergrönsaken grönkål, som fullständigt kryllar av nyttigheter. Äter du enligt LCHF så passar den här rätten dig också  - under förutsättning att du håller köttfärsröran fri från kolhydrater och väljer en kryddblandning utan socker. Och det brukar ju inte vara så svårt. Min röra brukar bestå av vitlök, lök, köttfärs, krossade tomater, osötad tomatpuré och någon god kryddblandning, och så var fallet även denna gång.

120 g repad, sköljd och slungad grönkål
ca 300 g färdig köttfärssås
125 g scamorza eller fast mozarella
2 stora ägg
30 g färskriven parmesan
1 dl grädde
någon god kryddblandning eller örtkrydda - jag tog Medelhavskrydda från Krusmyntagården

Börja med att förvälla grönkålen hastigt några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl i sil och krama den lätt..
Blanda grönkålen med köttfärsröran och bred ut i en smord, låg ugnsfast form.
Strö över valfri kryddblandning eller någon örtkrydda, exempelvis oregano eller timjan.
Mixa ihop scamorza, ägg, parmesan och grädde och häll över. Stick lite med en gaffel så röran rinner ned och inte bara lägger sig ovanpå.
Grädda i ugnen på 200 grader 20 - 25 minuter. Servera förslagsvis med en tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar