söndag 18 januari 2015

Jag har blivit mormor igen, och Lilla I har fått en kusinVet ni vad!? Lilla I har fått en liten kusin, och jag har blivit mormor igen!! I onsdags kväll fick vår äldsta dotter Josefin och hennes man Anders en hett efterlängtad liten rödhårig kille, Lille V. Igår fick jag för första gången träffa och snuffa på det lilla miraklet. Jag kan inte i ord uttrycka hur tacksam jag är för att allt slutade lyckligt! Det var en lång och komplicerad förlossning, för den lille rackaren ville inte komma ut! Han trivdes alldeles för bra där inne i den go´a värmen. Likadant var det när Lille V:s mor kom till världen, och lika jobbigt var det för hans gammelmormor, så det går tydligen i arv. Själv traskar jag omkring här på jorden enbart tack vare att min mor befann sig i Sverige och kunde förlösas med kejsarsnitt när det var dags. En äldre syster till mig föddes i Kongo, på en liten missionsstation långt från närmaste sjukhus, och blev så skadad av den svåra och utdragna förlossningen att hon bara orkade leva några dagar.

Så jag är oändligt tacksam över att Lille V fick födas på ett svenskt, tryggt sjukhus och med hjälp av både fantastisk teknik och fantastisk personal. TACK, TACK, TACK! Och jag tänker med sorg och medkänsla på alla mödrar och mormödrar som förlorar sina barn och barnbarn för att de inte är lika lyckligt lottade som vi är här i Sverige och i västvärlden.
.
Du som vill bidra till att fler barn får födas under goda omständigheter kan förslagsvis ge en gåva till Action Aid, Röda Korset, Alliansmissionen, eller Läkarmissionen som alla arbetar för att bidra till en trygg och säker förlossning, både för mor och barn. Det tänker jag göra!

11 kommentarer:

 1. Grattis!! :-)
  Mycket klagomål på vården i Sverige, men när det verkligen gäller, då fungerar det! Nästan alltid får man kanske tillägga, men även solen har ju sina fläckar! ;-)

  SvaraRadera
 2. Grattis till er och lille V. Gott att allt gick bra. Ja, tacksamheten är stor över att bo i ett såpass lugnt och tryggt land som vi gör här uppe i norr. Man önskar att alla skulle ha tillgång till bra läkarvård varhelst de befinner sig.

  Allt gott till er alla!

  SvaraRadera
 3. Grattis till barnbarnet! Och tänk vilken tur vi har som bor i Sverige, idag, när vi har så bra vård och modern teknik som hjälper till. Det ska vi vara tacksamma för! :)

  SvaraRadera
 4. Grattis Kjersti! Så roligt när släkten växer! Snart är ni riktigt många vid minsta fest! :-) //Anne

  SvaraRadera
 5. Grattis mormor :) Skönt att han kom ut till slut och att alla mår bra!!

  SvaraRadera
 6. Tack allihop för era grattishälsningar!! Det värmer! Visst finns det saker att klaga på i vården, allting är inte perfekt, men som du säger Tina, när det verkligen gäller så är det fantastiskt att befinna sig nära sjukhus med resurser och expertkunnande. Vi är alla sååå tacksamma, och mor och barn mår bra nu.

  SvaraRadera
 7. Stort grattis! Må ni alla njuta av det nya lilla livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ett litet mirakel är han!

   Radera