lördag 20 december 2014

Smakrik rödbetssallad med äpple och saltgurka



Rödbetssallad är en stor favorit på julbordet hos oss. För att inte tala om en macka med rödbetssallad och julköttbullar någon av mellandagarna! Eller någon annan dag. Egentligen är det lite tokigt att rödbetssalladen oftast bara hamnar på julbordet, för den är ju faktiskt god året runt. Här kommer min variant med både färska och inlagda rödbetor, och med lite extra smak av äpplen och saltgurka. Rödbetorna kommer från vårt eget trädgårdsland.

300 g kokta, färska och skalade rödbetor
300 g skalade, urkärnade syrliga äpplen
200 g inlagda hela rödbetor
100 g hel saltgurka
1 burk smetana - 200 g
2 tsk dijonsenap
1 dl äkta majonnäs med citronsmak
1 msk Pesto med ramslök - (alternativt en liten pressad vitlöksklyfta, hackad färsk eller torkad och smulad persilja, lite svartpeppar och några kvarnvarv salt)
lite hackad persilja till garnering

Koka de färska rödbetorna nätt och jämnt mjuka och skala dem.
Tärna både dem, de inlagda rödbetorna, äpplena och saltgurkan så smått eller stort som du önskar.
Rör ihop smetana, dijonsenap, majonnäs och pesto och vänd ned det tärnade.
Smaka av med salt och eventuellt mer krydda efter smak. Strö lite extra persilja över.
Klart! Ha en härlig lördag och en fortsatt fin fjärde advent!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar