onsdag 24 september 2014

Glimtar från vår RhodosveckaIdag tänkte jag bjuda er på ett litet bonusinlägg i form av några glimtar från förra veckan, som vi hade förmånen att få njuta av på Rhodos. Det var drygt fyrtio år sedan jag senast var där, och mycket hade förstås förändrats men mycket var sig också förunderligt likt. Vi hade en härlig vecka, full av sol, bad, värme och god mat. Eftersom vi var "hela gänget" som Lilla I brukar säga, så valde vi att ha all inclusive. Det blir onekligen lite mer praktiskt så än att börja leta efter lämpliga resturanger när man är många och hungern börjar ge sig till känna. Vi var alla mer än nöjda med det valet.

Vi bodde på Blue Sea Beach i Faliraki på nordöstra sidan av ön, ett rent, fräscht och bra hotell med trevlig och tjänstvillig service. Bufféerna var innehållsrika och det var inte särskilt svårt att leva glutenfritt, även om jag förstås var tvungen att undvika en hel del frestelser. Men det fanns alldeles tillräckligt för mig att äta också! Jag åt massor av frukt och grönsaker, rent kött och fisk, omeletter, ost och tzatziki. De övriga slog sig loss på moussaka, olika pajer och andra grekiska specialiteter, köttfärsspett och olika gratänger. För att inte tala om dessertbordet! Tårtor, puddingar, pajer, baklava, mousse och glass i all oändlighet.

Vad som fick följa med hem i bagaget? Oliver förstås, fin olivolja, favoritkryddan oregano och några olika sorters honung. Dessutom en väska och ett skärp - fast de kom från Italien! Sist men inte minst, en pashimasjal i en ljuvlig blå färg som ska minna om den molnfria grekiska himlen!

Vi badade mycket, och några modiga flög paraglide. Vi gjorde en utflykt till Old Town i Rhodos stad, slappade, vilade, lekte, promenerade, vattengympade och läste. Lilla I var som fisken i vattnet och charmade förstås alla med sina blonda lockar och soliga leende. Sammantaget en vecka att minnas när höststormarna viner runt husknuten och man tror att solen aldrig ska titta fram igen.

Här följer några valda glimtar från veckan och ett urval av mina lunch- och middagstallrikar.

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig vecka åh vilken mat:)
  Olivoljan är fantastisk i Grekland
  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi hade verkligen en härlig vecka Milla! Men vilka konraster! Idag hade vi minusgrader och rejäl frost. Hoppas vi hinner få några varma dagar innan det är dags för riktigt vinter. Ha det gott du också!

   Radera
 2. Fina bilder! Tack för en fantastisk vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Enda felet var att veckan gick på tok för fort!

   Radera