fredag 14 februari 2014

Du är bäst! Jag är bäst! Vi är alla bäst!Den översta lilla serierutan hittade jag i vår lokaltidning UNT strax före jul, och den nedersta i förra veckan. Tänk vad klok Doris är. Jag kunde sannerligen inte ha sagt det bättre själv! Tänk om vi alla kunde inse vårt värde och sluta att hela tiden jämföra oss med alla andra! ALLA är vi unika och bäst på vårt alldeles egna vis! Vi behöver bara vara oss själva! Det duger långt! Och om vi inte känner oss sådär väldigt bra och duktiga så kan vi faktiskt träna oss att bli mer nöjda med oss själva. Gymma våra mentala muskler helt enkelt.

Det är inte bara Vänliga Veckan den här veckan. Idag är det dessutom kärlekens egen dag, Alla Hjärtans Dag. Läge för lovebombning med andra ord! Och tänk, jag tror att det är viktigt att börja den där lovebombningen med att ösa kärlek över sig själv. Om du först lovebombar dig själv, blir sams med dig själv, känner stolthet över dina förtjänster och försonas med dina brister, ja, då tror jag du får kärlek över som också räcker till andra.

En som aldrig någonsin tvivlar på sitt värde är Sverker. Han är fullt på det klara med att han är världens stiligaste, modigaste och klokaste västgötaspets. Sverker delar frikostigt med sig av reflektioner över livet, hundlivet i synnerhet, och får mig ofta att le. Däremot är han inte alltid så överseende mot sin husse. Hallå där, Sverker, inte får du kalla husse för lat, fet och oduglig! Det är ju Vänliga Veckan!

Har du tid och lust att läsa lite mer om kärlek kan du kika in här, på förra årets inlägg.

Ha nu en alldeles underbart kärleksfull dag allihop!


4 kommentarer:

 1. Åh så sant! Ha en kärleksfull dag du med!

  SvaraRadera
 2. Älskar den sista. Så sant, så sant! Ha en skön fredagskväll och helg! :)

  SvaraRadera
 3. Så bra skrivet. Fin vändag önskar jag dig, kram!

  SvaraRadera
 4. Tack Maria, Sara och Katarina! Hoppas ni också haft en bra vänskapens- och kärlekens dag. En fortsatt fin helg önskar jag er !

  SvaraRadera