lördag 10 augusti 2013

Kakkalas och sockerfrossaIdag är det dags igen! Det årliga kakkalaset i Rasbo går av stapeln, och den som vill kan mumsa kakor så att smulorna sprutar ut genom öronen! Ja, det är verkligen inget som jag rekommenderar till vardags, men en gång om året må det vara hänt. Över hundra sorters kakor har man att välja på, man får äta hur mycket som helst, och alla intäkter går oavkortat till Röda Korset, som brukar få en nätt liten summa. Arrangemanget är en del av Kulturveckan i Rasbo, som avslutas med en stor finalkonsert i morgon kväll i Rasbo Kyrka. Då bjuds skönsång och musik av Anders Widmark, Zoie Finer (syster till Sarah Dawn Finer, som kanske är lite mer känd) och Marika Willstedt (bl a känd som en av pianisterna i "Så ska det låta"). Klart du inte kan missa det här!

Kl 14 - 16 idag kan du alltså sockerfrossa vid Rasbo Gammelgård. Buss 886 går från Resecentrum till Rasbo skola, och därifrån är det bara några minuters promenad till Gammelgården. Hoppas det blir lika fint väder som det var förra året. Än så länge ser det ganska lovande ut.

På min lott har jag haft att baka fyra sorters gluten- och laktosfria kakor, och väljer ni mina kakor blir de i alla fall LITE nyttigare haha!

De här (fast i år blev det med gojibär i stället för blåbär eftersom jag inte hade några blåbär hemma), de här, de här (i år strödde jag mandelspån i stället för hackad mandel över) och de här har jag knåpat ihop.

Ha en fin lördag allihop, antingen ni kakfrossar eller inte. Och i morgon lovar jag alldeles vanlig, god och nyttig mat. Kika in då vetja!

4 kommentarer:

 1. Trevligt med kakkalas. Ha det bra, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetrevligt om än inte särskilt hälsosamt. Det får inte bli en vana - mer än en gång om året. Och jag nöjde mig med 5 kakor. Ha en fin söndag!

   Radera
 2. De tolv jag fick i mig räckte också bra. 71 är ju helt galet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får nog betecknas som en överdos!

   Radera