tisdag 2 juli 2013

Fånga ögonblicket - sommaren är kortSå här i början på juli brukar jag alltid drabbas av en släng av lätt vemod. Jag börjar inse att sommaren snart kommit halvvägs, att kvällarna obönhörligt blir mörkare och mörkare, och att hösten snart inte går att mota, hur mycket jag än försöker. Då får jag ta fram Tomas Ledins underbara sommarsång, och inse att JUST NU är det i alla fall fortfarande sommar. Jag behöver lära mig av lilla I att fånga ögonblicket och njuta med öppna sinnen, för sommaren ÄR verkligen kort! Här följer en strof av den fina dikten.

Sommaren är kort
de mesta regnar bort
men nu är den här
så ta för dig
solen skiner idag
hösten kommer snart
de går med vindens fart
så lyssna på mig
solen skiner
kanske bara idag

Blommorna i min trädgård börjar nicka lite trött, men det här fångade jag med kameran igår.6 kommentarer:

 1. Så intressant hur det är. Själv "hatar" jag den sången, för jag fastnar bara på att "det mesta regnar bort". Känns så deppigt... Men sommaren däremot kan ju vara länge ännu ända in i september kan det ju vara riktigt fint. Och du har så rätt i att det bästa är att se på "småfolket", det är helt underbart hur dom verkligen är i nuet. Att studera en bebis (min systerdotter på 2 månader) eller ett litet barn är det bästa "mindfullness" som finns!
  I brist på det ska jag nu sätta mig på baksidan med "Kjerstis havregrötskaka" med limoncellocreme på, en kopp te och bara vara en stund! Hoppas att vemodet ger med sig och att sommaren kommer på allvar! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Maria! Själv ska jag koka mig en kopp kaffe, och gå ut i trädgården och provsmaka ett matbröd som jag gjorde igår. Jag kan inte påstå att "solen skiner idag", men jag ska njuta av grönskan och fågelkvittret. Livet är inte alltför tokigt! Kram!

   Radera
 2. Ljuvliga bilder, perfekta att ta fram när höstrusket viner kring husknutarna!
  Leva här och nu, det behöver vi verkligen öva på alla lite:)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kram till er också! Fast idag vill jag inte leva här och nu, haha! Har drabbats av en riktig sommarförkylning med ett huvud som hotar att explodera. Så jag längtar efter morgondagen och att jag förhoppningsvis mår bättre då. Skickar en kram trots smittorisken!

   Radera