torsdag 28 februari 2013

Superduperdunderfenomenal hälsosmoothie



Förra veckan när jag kände mig som mest skraltig och hasade omkring här som en inte alltför munter och levnadsglad, men ack så Vickdoftande zombie, bestämde jag mig för att göra en superduperdunderfenomenal hälsosmoothie för att brotta ned de elaka influensabacillerna. Jag knökade i allt som tänkas kunde av inflammationsdämpande ingredienser (IFD-kost), och förberedde mig på att hålla för näsan och klunka i mig smoothien som medicin. Men vet ni vad! Det smakade över förväntan. Inte alls så tokigt! Visst har jag druckit mer välsmakande och fruktiga smoothies i mitt liv, men, men, efter några klunkar smackade jag nästan belåtet. Och jag tror bestämt att bacillerna skingrades åt alla håll i rena förskräckelsen över denna oväntade attack! Så om du går och drar på några elaka baciller, tveka inte! Jag utlovar inte omedelbar helbrägdagörelse, men sätt igång och mixa, för det är rena rama hälsokuren!

Och idag skiner solen så vackert på snön, och jag ska försöka mig ut på en promenix och få lite frisk luft i mina hostiga lungor! Ha en fin dag allihop!

Smoothiefröna kommer från Urtekram, och grönsakspulvren och gurkmejan från Crearome (webbutik hittar du här). Crearome har också kryddor, hudvårdsprodukter m m.

2 dl färsk sojamjölk - eller annat mjölkalternativ av havre eller ris
en näve ruccola eller späd babyspenat - gärna ekologisk - ca 15 g
1 msk smoothiefrön - innehåller linfrön, sesamfrön, pumpafrön och solrosfrön
½ msk morotspulver
½ msk rödbetspulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk flytande honung
½ msk färskpressad ingefära
lite pressad limesaft

Mixa, mixa, mixa tills allt är blandat och antagit en mjölkchokladliknande färg och känns lite krämigt i konsistensen.
Klunka i dig och känn hur livet återvänder!

4 kommentarer:

  1. Det här skulle jag verkligen behöva nu! :) Är förkyld... :(
    Måste bara köpa på mig pulver, morots - och rödbets! :)
    Var brukar du beställa dem?
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad tråkigt att du också råkat ut! De här vinterbacillerna är verkligen inte att leka med! Jag köpte mina pulver i butiken "Hälsa för alla" i PUB-huset, men Crearome har en webbutik där du kan beställa. Kika lite närmare i mitt inlägg så hittar du direktlänk dit. Krya på dig! Kram!

      Radera
  2. Låter så spännande med pulvren i! Jag hade också behövt denna för halsen är fortfarande inte kry och jag känner mig allmänt krasslig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du snart kryar på dig! Jag har sett att det är många i bloggvärlden - och andra också förstås - som råkat ut för vinterbacillerna. Ta hand om dig!

      Radera