torsdag 21 februari 2013

Ljummen wok-sallad med marinerade sjögräsnudlar, kyckling och champinjoner



Igår recenserade jag ju s k LCHF-nudlar, och eftersom jag blev riktigt nöjd med den wok-sallad jag gjorde på sjögräsnudlar kommer här det receptet. Du kan använda vanliga glasnudlar av ris om du föredrar det, eller någon annan sorts nudlar. Följ i så fall tillagningsanvisning på förpackningen och tillred nudlarna innan du marinerar dem.

Salladen är både glutenfri och helt mjölkfri. Vill du göra den helt vegetarisk ersätter du kycklingen med mera grönsaker eller ev quorn.

Tre personer blir mätta på det här.

1 förpackning sjögräsnudlar på 300 g

1/4 dl rapsolja
1 msk sesamolja
2 vitlöksklyftor - tunt flisade
1 msk soja - glutenfri från Kikkoman
1 msk limesaft
1 msk färskpressad ingefärssaft - finriv på rivjärn och pressa ur saften
½ tsk kokossocker - kan uteslutas om du helt avstår från socker
gärna några chiliflakes om du har

400 g kycklingfilé
200 g färska champinjoner
1 liten purjolök - ca 125 g
1 liten mild chilifrukt
rapsolja till wokning
salt och vitpeppar från kvarn

Spola av nudlarna ordentligt i kallt vatten och sära på "trasslet" som mest liknar änglahår.
Vispa ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i nudlarna. Rör runt så marinaden kommer åt överallt. Låt marinera minst en halvtimme, gärna lite längre. Vänd runt några gånger under tiden så alla nudlar blir marinerade.

Strimla kycklingfilén, ansa och skiva champinjoner, chili och purjo tunt.
Hetta upp rapsolja i en wok, och fräs grönsakerna några minuter under omrörning. Ta upp och ställ åt sidan.
Hetta upp ny olja och fräs kycklingstrimlorna så de blir brynta. Rör om hela tiden.
Häll tillbaka grönsakerna och fräs ytterligare några minuter så kycklingen blir genomstekt.
Salta och peppra lite försiktigt.
Blanda ihop med nudlarna och servera omgående.
Du kan också blanda ned nudlarna i woken och låta dem bli varma om du föredrar det.







 

6 kommentarer:

  1. Vilketn bra och gott recept! Det vill jag laga, så receptet kommer att sparas! :)
    Och tack för svaret om nudlarna! Kommer arr köpa dem nästa gång jag handlar! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lana! Ha en fortsatt fin dag du också!

      Radera
  2. Vi har också sparat receptet, marinerade nudlar låter riktigt gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul at ni sparat receptet! Det gör ni rätt i för marinerade och tillsammans med de övriga ingredienserna blev nudlarna tiktigt njutbara. Ha det bra!

      Radera
  3. Härligt recept! Jag har nu tillagat det och ätit. Jag gillar (mycket) starka smaker och kommer att hotta upp lite nästa gång jag lagar. Tack för att du delade med dig av den här rätten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillade receptet, tusen tack för din kommentar! Styrkan kan man ju variera helt efter eget tycke med starkare chili. Här fegar vi lite när det gäller det hotta, i synnerhet min man, så därför blir det ofta mildare smaker här hemma. Ha en fortsatt härlig sommar!

      Radera