tisdag 30 oktober 2012

Effektknäcke från Leksandsbröd med läckra pålägg

Leksandsbröd har kommit ut med ett nytt surdegsknäckebröd med bl a chiafrön, och jag fick en förfrågan om jag ville ha ett paket, och samtidigt vara med och tävla om en week-end i Dalarna. Tja, varför inte? Reklam? Ja, det är det förstås, men jag gör ju hela tiden reklam för olika produkter och märken som jag gillar - helt utan någon ersättning - så det här är inte någon större skillnad. Jag gillade Leksandsbröd på den tiden jag kunde äta det, och älskar Dalarna, så jag hakar på. Själv kan jag ju inte njuta varken av knäcket eller andra Leksandsbröd längre eftersom de innehåller gluten, men min käre man kan ju, och knaprar Leksandsbröd så gott som dagligen. Vi köper väldigt ofta Leksands Knäckebröd, och brukar t o m stanna till vid fabriken och fynda lite när vi någon gång emellanåt är i de trakterna på väg till släkt i Tällberg.

Chiafrön och chiamjöl använder jag själv flitigt i mina bakverk, så det är kul att Leksandsbröd hakat på nyttighetstrenden och pytsat i det i sitt knäcke.

Här är två påläggsförslag, som jag kan intyga är riktigt mumsiga, för jag tog samma på mitt egengjorda glutenfria knäcke - som för övrigt också innehåller chiafrön. Och maken intygar i sin tur att Effektknäcket är riktigt gott!

Knäckig lyxmacka med fyra sorters ost och exotisk frukt

En skiva Effektknäcke
Vitlöksost - min kom från Vallgarns gårdsmejeri som gör ost av mjölk från de egna jämtgetterna
Brieost
Saint Agur blåmögelost
Mozarella
Mango
Persimon
Physalis

Bred knäcket med vitlöksost, och varva de olika ostarna och frukten på mackan. Jättemumsigt! Den söta frukten och den mjuka osten passar perfekt ihop med det knapriga knäcket. Elvis absoluta favoritmacka lär ju ha varit stekt dubbelmacka på vitt bröd med jordnötssmör, banan och bacon. Jag gör min Elvismacka snäppet nyttigare - och tror jag godare - med Effektknäcke, härligt ekologiskt jordnötssmör som bara innehåller rostade jordnötter och lite havssalt, Kravbananer, magert kalkonbacon, och lite dadelbalsamkräm och rostade, saltade jordnötter som pricken över I.

Elvismacka på Dalavis

En skiva Effektknäcke
Jordnötssmör
Kravbanan
Knaperstekt kalkonbacon
Dadelbalsamkräm
Rostade, saltade jordnötter

Bred knäcket med jordnötssmör, och lägg på skivad banan. Toppa med knaperstekt bacon, ringla över dadelbalsamkräm, och strö jordnötter överst. Jag lovar inte att du kan sjunga som Elvis efter att ha ätit den här mackan, men jag lovar nästan att du brister ut i sång!


 

2 kommentarer:

  1. Ser riktigt gott ut! //Isabelle för Leksands Knäckebröd

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Isabelle! Då hoppas jag det ska smaka också!

      Radera