söndag 26 augusti 2012

Kräftpasta med färska champinjoner och purjolök

Enkel, lättgjord men väldigt god blir den här pastan, som passar bra nu i kräfttider, i synnerhet för er som inte gillar att pilla med kräftor och söla ned er!

Kräftpastan blev lunch när dotter och måg kom och hälsade på för att hjälpa till med "husborstning" inför rödfärgning senare. Efter väl förrättat värv smakade lunchen gott, särskilt som vi kunde inta den i trädgården bland blommor, solsken och fågelkvitter.

4 portioner valfri pasta - glutenfri majsdito för oss den här gången

2 medelstora purjolökar, ca 400 g
250 - 300 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 dl valfri grädde
2½ msk Knektgårdens kryddarom - supergod till det mesta
ca 10 - 12 körsbärstomater eller romanticatomater
ca 250 avrunna, inlagda kräftstjärtar
svartpeppar från kvarn
ev lite kvarnsalt
olivolja till stekning

Skölj och strimla purjon, borsta och skiva champinjonerna. Skala och hacka vitlöken.
Klyv tomaterna, och krama ur lite av innanmätet, så det inte blir så rinnigt.
Fräs purjo, champinjoner och vitlök i olivolja under omrörning.
När all vätska dunstat tillsätter du grädde och kryddarom. Lägg också ned tomaterna.
Låt koka ihop på svag värme under lock, 8 - 10 minuter, och vänd ned de avrunna kräftstjärtarna.
Smaka av, och tillsätt lite svartpeppar och ev lite salt.
Låt allt bara bli genomvarmt, och servera genast till den nykokta pastan.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar