tisdag 22 maj 2012

Vårliga nyanser av gult - med inslag av lite andra färger

Gult, gult, gult!! Överallt lyser det gult! Nog måste gult vara vårens färg nummer två. Nummer ett är förstås grönt, för så många olika skiftningar och nyanser av grönt som man hinner upptäcka bara man sticker näsan utanför dörren - det trodde jag nästan inte var möjligt. Ni vet väl att just grönt är den färg som vi kan uppfatta flest nyanser av? Det lär vara en rest från våra förfäder, som levde mitt i grönskan, och som var tvugna att kunna scanna av naturen och dess skiftningar för att orientera sig, hitta föda, och upptäcka eventuella faror. En överlevnadsförmåga helt enkelt, som levt kvar, och som jag är innerligt tacksam över! För oj vad våren är vacker just nu med alla sina gröna och gula färger!

Här kommer några glimtar från de senaste dagarna i vår trädgård och vårt kök, för till och med omeletten blir knallgul när äggen den är hopvispad av har värpts av våryra hönor som släppts ut på grönbete!


4 kommentarer:

 1. Åh vilka härliga färger och fina bilder! Längtar till Rasbo, och vår på landet! PUSS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan inte hjälpas. Inget går upp mot landet den här årstiden! Det är nästan så jag glömmer hur det var i vintermörkret!

   Radera
 2. Underbara bilden på årets bästa tid!
  Missen ser ut att mysa också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, Karin! Årets bästa tid är nu! Och Murre trivs också, han rusar mest runt och leker, och tog bara en kort klipaus.

   Radera