torsdag 31 maj 2012

Linnés Hammarby - ett bra utflyktsmål en sommardagEn alldeles vanlig torsdag  - men en ovanligt varm sådan i maj - gjorde jag en utflykt till Linnés Hammarby tillsammans med en av döttrarna och lilla I. Det visade sig att caféet inte hade öppnat för säsongen på vardagar än, men vi hade en alldeles oväntad tur. En förbokad busslast med turister skulle precis utspisas med lunch, och de vänliga och hjälpsamma tjejerna i caféet såg till att vi också fick mat. Det kallar jag serviceanda! Vi fick lax med en härlig och smakrik potatissallad och örtaioli, och till efterrätt lyxade vi till det med varsin go´bit till kaffet. Dottern åt en hallonmazarin - som enligt henne smälte i munnen -  och jag en glutenfri Linnébit med smultronsmakande mandelmassa och choklad. Solen sken, äppelträden blommade, och lilla I var ett litet solskensgull och charmade några av bussdamerna, som tyckte att hon på pricken liknade prinsessan Estelle! Mor och mormor höll på att spricka av stolthet, för nog är hon en liten prinsessa alltid, vår lilla I!
En ljuvlig majdag fick vi tillsammans!

Caféet, som lystrar till namnet Sara Lisa, öppnar "på riktigt" för sommaren den 1 juni, och kommer att ha öppet varje dag mellan kl 11.00 och 17.00, utom måndagar då det är stängt. Förutom fikabröd i olika varianter kommer paj, sallad, mackor och soppa att stå på menyn. Caféet drivs i regi av familjen Triller som också bl a driver Café Kardemumma på Stadsbibilioteket och Café Victoria i Botaniska Trädgården. I anslutning till caféet finns också en liten butik där man kan köpa diverse produkter med Linnékoppling, fina handdukar, brickor, servetter och glasunderlägg med blommotiv, böcker, och annat smått och gott.

Omgivningarna är fantastiskt fina, och det ordnas också guidade visningar på gården. Gör gärna en utflykt till Linnés Hammarby i sommar, det rekommenderar jag gärna!7 kommentarer:

 1. Vad mysigt det ser ut1 :-)
  Satt och funderade lite igår på lite roliga utflyktsmål som ligger i närheten och där man får ha med Zanto.
  Då kanske det här kan vara något! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, Malin!! Ett jättefint utflyktsmål både för dig och Zanto!

   Radera
 2. Ja det var en mysig dag! Man ska ha tur ibland. Och som sagt, vad trevlig personalen var, helt otroligt hjälpsamma! Blev jag för dålig på bild eller ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingalunda! Saken är åtgärdad!

   Radera
  2. Hahaha, du är söt du! Puss

   Radera
 3. Ser ju helt underbart ut!
  Har aldrig varit dit, men nu kommer jag att ha det i åtanke om man ska göra en utflykt någon gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker absolut du ska ta en utflykt dit, Karin. Det är definitivt värt ett besök! Underbara omgivningar, god mat och gott fika, och väldigt trevlig personal!

   Radera