fredag 25 maj 2012

Hoppande jävlar?? Nä, flygande änglar! Philadephiafyllda dadlar med kalkonbaconsnurr."Hoppande jävlar" var ett klassiskt drinktilltugg på det glada 70-talet, och bestod av musslor inlindade i bacon, som bakades i ugn. Men hallå! Vem vill stoppa en jävel i munnen, även om den är förföriskt god och förledande? Nej, jag föredrar änglar i alla former! Mina änglar består av färska dadlar med en fyllning av kryddad Philadelphiaost och med snurr av kalkonbacon. Supermumsigt till något gott att dricka.

De härliga färska dadlarna köpte jag hos Pierias livs i Hötorgshallen i Stockholm, och de var förpackade i en ask. Färska dadlar brukar annars kunna gå att köpa i lösvikt i vanliga livsmedelsbutiker.
Jag valde kalkonbacon som är magrare än vanligt bacon, och som känns lite mer matigt, men vanligt bacon går förstås också bra om du föredrar det.

24 färska dadlar
100 g naturell Philadelphia
1 tsk Mozarella & Tomatmix - eller annan valfri kryddblandning
1 paket kalkonbacon
24 tandpetare av trä

Kärna ur dadlarna och lägg i en ugnsfast form.
Rör osten smidig med kryddan, och fyll håligheterna i dadlarna med krämen.
Dela baconen först på längden och sedan på mitten, och rulla in varje dadel i baconet.
Fäst ihop försiktigt med en tandpetare. Mina tandpetare hade gömt sig någonstans, så jag fick försöka sno ihop mina änglar så gott det gick ändå, men det är lättare och blir finare med tandpetare
Baka i ugnen på 225 grader, ca 10 minuter.
Låt svalna lite.4 kommentarer:

 1. Tur att jag inte alls gillar dadlar! - Annars hade jag nog blivit sugen nu, trots att jag precis har stoppat ned sista tuggan mat i magen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hur kan du låta bli att gilla dadlar? Jaja, smaken är olika, och tur är väl det. Hoppas jag kan fresta med något annat i stället. I morgon utlovas något riktigt gott, så kika in då! Ha en skön helg!

   Radera
 2. Oj vad gott det lät, älskar ju när man bara har dadlar och bacon i ugnen, så det där är nog snäppet bättre till och med! Yum!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev riktigt lyckade! Synd att du missade dem, men dina syskon åt för dig också!

   Radera