söndag 22 april 2012

Vitlöksspäckade majskycklingbröst med citron och rosmarin


Helt fantastiskt god blir den här vitlöksspäckade kycklingen, som steks saftig i låg ugnsvärme tillsammans med citron och rosmarin. En riktig festrätt!! Vi åt bara en innehållsrik sallad, men klyftpotatis är också gott till.

ca 650 g majskycklingfilé - egentligen två stora filéer som är sammanbundna med ett gemensamt skinn
2 - 3 stora vitlöksklyftor
1½ tsk salt
1 tsk vitlökspeppar
1 ekologisk citron
några kvistar rosmarin
olivolja till stekning

Tillbehör: sallad på blandade sorters grön sallad, romanticatomater, gurka, avocado, blandade oliver, getost


Flisa vitlöken. Skär djupa snitt på köttsidan av kycklingen, och stick in vitlöksflisorna. Blanda salt och vitlökspeppar. Lossa försiktigt skinnet på kycklingen, och gnid in blandningen under skinnet och runtom kycklingen. Skiva också citronen och lägg den under skinnet tillsammans med kvistar av rosmarin.
Fäst skinnet med metallstickor.
Hetta upp olja i en panna, och bryn kycklingen på båda sidor.
Lägg över i en ugnsform, och ställ in i ugnen på 125 grader, och med en termometer instucken i den tjockaste delen. Låt innertemperaturen på kycklingen gå upp till 70 grader.
Ta bort citronskivorna och rosmarinen, och skiva upp kycklingen. Garnera med nya citronskivor och lite färsk rosmarin. Servera med salladen eller andra valfria tillbehör.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar