lördag 24 december 2011

Julafton igen"Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam........" är en klassisk, riktigt gammal julsång som fortfarande brukar sjungas både i hem och kyrkor nu under jultiden. Så bilden på en ros får bli min julhälsning till er alla!
Av hela mitt hjärta vill jag önska er alla en riktigt God Jul med det bästa av allt som ni önskar och behöver - men lite av drömmarna hoppas jag ska finnas kvar, för drömmar behöver vi för att orka leva.

Jag har inte alls hunnit med allt som jag hade tänkt -  p g a den segdragna influensan, hostan och den ihållande tröttheten bl a -  men det är OK ändå. På mitt julbord finns en del hemlagat men också en hel del köpt. Juliga köttbullar har jag gjort, rotfruktslåda och fruktkaka, men laxen som jag hade tänkt grava hanns inte med, och inte heller sillen som jag hade tänkt lägga in. Skagenröra har det också blivit, liksom ljuvliga chokladkolatryfflar. Saffransbullar har jag inga att bjuda på. De glutenfria jag försökte mig på blev så knalliga att självaste Alfred Nobel hade smällt av i ren förtjusning! Så ni som hade hoppats på ett sånt recept, sorry! Jag hoppas ni hittat något bra recept någon annanstans (här t ex. hos Gottegrisen). Får försöka bättra mig till nästa jul.

Jag hoppas att du inte har stressat ihjäl dig med allt julstökande. Har du det så hoppas jag i alla fall att du nu ska kunna ta det lugnt, sätta dig ned och kanske sätta på en CD med julmusik. Lägg upp fötterna på bordet, njut av julmaten (kanske inte samtidigt), andas in grandoften, och försök känna in den glädje och frid som julens budskap egentligen handlar om.

En riktigt, riktigt välsignad och GOD JUL önskar jag er alla!!! 

2 kommentarer:

  1. Detsamma, detsamma, så här lite i efterskott! Det har stressats mycket mindre än det brukar göras, och det är jag väldigt tacksam över! Nej, det blev en lugn och skön jul, full med skratt och mys med släkt och vänner :) Jag hoppas detsamma gäller för dig!

    SvaraRadera
  2. Härligt Alexandra att du kunnat ta det lite lugnt och varva ner efter det intensiva pluggandet i höst. Hoppas du får ett fortsatt skönt och avkopplande jullov!

    SvaraRadera