torsdag 6 oktober 2011

Varm skink- och ostmacka på Moilas flatbröd


Vilken tur att Moilas flatbröd finns! Ibland räcker ju varken tiden eller lusten till för att hitta på några innovativa nya maträtter, men magen börjar i alla fall i vanlig ordning knorra efter påfyllning vid lunchtid. Då knäpper man på ugnen, plockar helt enkelt ut ett flatbröd ur frysen, och brer på lite senap, ketchup, örtkrydda, några skinskivor och några skivor ost. In i ugnen, och voila! En helt OK lunch på nolltid, med minimal insats och minimal armkraft. T o m jag klarar det trots mitt temporära handikapp med bara en fungerande arm. Jag tog en driva surkål och tomat därtill. Kål överhuvudtaget är ju supernyttigt, och surkål i synnerhet är supersupernyttigt. Min kommer från Tistelvind, som också tillverkar andra syrade grönsaker.

Det som är bra med Moilas flatbröd är att det inte innehåller så mycket konstigheter eller tillsatser, bara potatisflingor, rismjöl, bovetemjöl, tapiokastärkelse, lite socker, jäst och jäsmedel. De smakar hemgjorda helt enkelt.

För en person behövs

1 flatbröd
1 msk senap - jag tog min härliga äppelsenap
1 msk ketchup
2 - 3 skinkskivor
½ tsk örtkrydda - jag tog min Gudomlig ört & vitlök
6 - 8 skivor ost - beroende på storlek

Bred senap och ketchup på flatbrödet, lägg på skinka, örtkrydda och ost.
Grädda i 225 graders ugnsvärme tills osten börjar smälta och få fin färg.







2 kommentarer:

  1. Oj det såg verkligen gott ut!

    SvaraRadera
  2. Inte så tokigt alls! Lätt och behändigt framförallt!

    SvaraRadera