torsdag 7 juli 2011

Köpmangården - restaurangtips i Sunne

Som jag tidigare skrivit så har vi varit i Värmland några dagar och ätit en massa god mat. Köpmangården i Sunne är en gammal restaurang, som sedan november förra året fått ny ägare och en helt ny look. Det är "stjärnkrögaren" och forne Årets-Kockfinalisten Åke Andersson, som övergivit de trendiga krogarna i Stockholm för att slå ned bopålarna i lilla Sunne tillsammans med sin familj. Vilken utmaning! Självklart styrde vi kosan till Köpmangården en kväll för att pröva maten. Jag stegade också in i köket och fick en trevlig pratstund med Åke, som själv stod vid grytorna.

Vi åt dagens husman för blygsamma 95 kronor, och jag säger bara det. Lägger man ned så mycket möda och kärlek på den billigaste rätten på menyn, då kan man ju bara föreställa sig hur de dyrare à la cartealternativen smakar! Vi fick kryddstekt karré med potatis, gräddsås, rostade rotfrukter och rårörda lingon, och jag förflyttades genast tillbaka till söndagsmiddagarna hemma hos mormor och morfar med hela tjocka släkten. Karrén smälte i munnen, och jag var nästan på vippen att slicka tallriken! Till kaffet på maten blev det hemgjorda tryfflar med svartvinbärs-  respektive jordgubbssmak.

Kära Sunnebor och alla andra i omnejden, ta en sväng förbi Köpmangården och unna er en riktigt god middag! Eller köp någon av de hemgjorda delikatesserna som Åke också säljer. Hemgjorda tryfflar, spännande kryddblandningar, marmelader och chutneys. Och ni andra som semestrar i det vackra Värmland, ta chansen ni också!
Jag vet i alla fall vad jag gör nästa sommar vid den här tiden. Det blir Västanå teater och Köpmangården igen. Same procedure as this year! As every year!





3 kommentarer:

  1. Åå, jag älskar när det är så gott att man skulle vilja slicka tallriken.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det härligt! Synd bara att man är så väluppfostrad, haha!

    SvaraRadera
  3. Så sugen jag blir. Det har skall bli min söndagsmiddag!

    SvaraRadera