tisdag 5 april 2011

Lättgjord champinjonsås


Den här såsen på färska champinjoner är jättegod till allt slags kött och även till grönsaker, vegetariska biffar t ex. Här använde jag den till en i övrigt ganska enkel middag, utan större åthävor.

250 - 300 g färska champinjoner
1 dl vispgrädde
1 dl matlagningsgrädde
½ msk mörk oxfond
½ msk kantarellfond
1 msk lagrad balsamvinäger
1 tsk farinsocker
smör eller ghi till stekning



Ansa champinjonerna, och skär i mindre bitar.
Hetta upp matfettet, och fräs champinjonerna under omrörning tills vätskan kokat in.
Häll på grädden, fonden balsamvinägern och farinsockret, och låt småsjuda under lock ca 15 minuter.
Späd ev med lite mer grädde om du tycker såsen är för tjock, och smaka av den. Tillsätt ev lite mer fond eller vitlökssalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar