tisdag 22 februari 2011

Squash- och ruccolasoppa med chèvre


Soppa är bra att ta med sig i en termos på utflykten, och kan väl passa i dessa sportlovstider, när många förhoppningsvis är ute och rör på sig. Den är god även för oss som latar os hemma i soffan, och mest följer skidåkarna på TV.

Att soppan kom till var en ren slump och berodde på en kommunikationsmiss mellan mig och L. Plötsligt stod jag med väldigt mycket ruccola. Vi åt och åt tills det nästan började spira grönt ur öronen på osss, men den tog ändå inte slut. Till slut pytsade jag ned det som var kvar i en soppa, och den vann gillande, så här kommer receptet.
Soppan är otroligt lättgjord. Den är helt glutenfri, och blir även mjölkfri om du väljer soja- havre- eller risalternativ. Uteslut då även chèvren förstås, och krydda i stället lite extra.

1 kg squash
100 g ruccola
2 stora vitlöksklyftor
7,5 dl vatten
3 buljongtärningar - grönsaks- eller höns
ca 70 g chévre
1 dl valfri grädde

Tärna squashen, och skala vitlöken. Lägg i en kastrull tillsammans med ruccola, vatten och buljongtärning.
Låt koka mjukt ca 12 - 15 minuter under lock.
Smula ned chèvre och grädde, och mixa soppan helt slät.
Servera med valfria tillbehör. Bröd. Kanske en klick crème fraiche. Kanske några räkor.






1 kommentar:

  1. Du kan ta tillvara så att det blir delikat

    SvaraRadera