fredag 18 februari 2011

Hemlagad Blåbärssoppa


De senaste dagarnas meny har huvudsakligen bestått av svagt te och blåbärssoppa. Jag tänker inte närmare gå in på orsaken, bara konstatera att det finns dagar då inte ens jag tänker på mat! Maken bortrest och långt till närmsta affär, vad göra? Som tur var hade jag en burk blåbärspulver i skafferiet, och den kokade jag soppa på, vilket gick alldeles utmärkt. I vanliga fall brukar jag använda pulvret i smoothies, för att förstärka både smaken och nyttighetsfaktorn. På nätbutiken Immun, där jag köpt pulvret har de också en massa andra goda och nyttiga bärpulver, chokladdoppade bär, hälsokost och mycket annat. Rekommenderas varmt, inte bara för nödsituationer!
Till 2 glas livgivande blåbärssoppa behöver du:

5 dl kallt vatten
1½ msk blåbärspulver
1 msk Maizena majsstärkelse
2 - 3 msk agavesirap eller flytande honung

Rör ihop maizenamjöl och blåbärspulver, och vispa ned i vattnet.
Koka upp, och låt koka någon minut. Vispa ordentligt så det inte bildas klumpar.
Söta efter smak.

I friskare och ljusare stunder kan du servera soppan med glass eller mandelbiskvier, eller kanske en klick grädde. Soppan/drycken är också bra att ta med i termos på utflykt, nu i stundande sportlovstider. Den är helt utan onödiga tillsatser, och därför ett bra alternativ till andra köpesoppor.


2 kommentarer:

  1. Men vad jobbigt! Hoppas du blir bra snart:-) Jag hörde något oroväckande på radion på väg till jobbet. Om den här otäcka bandmasken sprider sig i landet kommer vi inte att kunna äta färska bär från skogen i framtiden! Det räcker inte att frysa dom utan man måste koka. Men nu ska jag inte prata om maskar när inte du mår bra :-)

    Kram på dig på avstånd..

    SvaraRadera
  2. Tack för omtanken, Laila! Är på bättringsvägen. Ja, det låter inte som något roligt scenario med bären. Hoppas man får bukt med det så att vi kan fortsätta ströva i skogen och plocka bär och svamp. Ha en fin helg!

    SvaraRadera