fredag 24 december 2010

En välsignad julhelg önskas ni alla


Idag är det julafton, en dag som många längtat efter, och en dag som många också bävar inför. Idag ska ju alla förväntningar och önskningar uppfyllas. Eller?
För mig och många andra är julen speciell, och en av årets viktigaste högtider. Den innebär att vi får stanna upp inför krubban och Jesusbarnet som ligger där.
Den innebär också traditioner, som är speciella för vår familj. På vår julgran som kläs nu på morgonen är vartenda litet barr upptaget av julgransprydnader. Allt som knåpats ihop på dagis för många, många år sedan, eller som på andra vägar kommit till oss under åren måste ju få plats! Den är verkligen extra allt, och skulle nog inte få något pris i en designtävling, men den är vår och vi älskar den!
Jag tycker om julmaten, julsångerna, att få slå in paket till mina kära, att få besök av Tomten - som varje jul hittar på nya hyss - och att få umgås och spela Alfapet som vi alltid gör. Men jag tycker inte om all hysteri och alla krav inför julen som börjar redan i oktober, som trissar upp förväntningarna skyhögt, och som bidrar till att alltför många husmors- och husfarshjärtan skenar i stress.
På mitt julbord samsas både hemgjort och färdigköpt, och det är helt OK. Vad skönt att det finns så mycket gott att köpa färdigt!
Jag tänker inte önska dig att alla dina önskningar går i uppfyllelse - det tror jag vore ödesdigert. Vi måste få ha kvar en del av våra drömmar och önskningar för att ha något att se fram emot,  men jag önskar att du får några av dem uppfyllda.

EN RIKTIGT VÄLSIGNAD JULHELG ÖNSKAR JAG DIG!!1 kommentar:

  1. God fortsättning önskas dig och din familj. Vackra julebilder!

    SvaraRadera