fredag 29 oktober 2010

Men hallå där, är det vår eller höst?

Men hallå där, blev det inte lite fel nu? Virvlande röda och gula höstlöv, och kaxigt blommande smultron. Samtidigt. I slutet av oktober! Fast egentligen, när man tänker efter lite, så är det ju konstigt att så mycket blir rätt! Dag följer på natt, vår och sommar kommer efter vinter - även om man har svårt att tro det när snödrivorna ligger upptornade som alptoppar utanför fönstren - och de allra flesta barn föds välskapta och med alla kroppsdelar i behåll, in i minsta lilla detalj. Det är ju förunderligt att det inte blir fel oftare. Jag tror ju personligen att det finns en god Skaparhand bakom alltihop, men jag tror också att vi människor till stor del har fått friheten att göra egna val. Kanske gäller det även den lilla smultronplantan? Kanske "tänkte" hon:
"vaddå då oktober, jag blommar väl när jag har lust!" Fast förvirrande blir det ju. Vad ska jag nu bjuda på, sommar- eller höstmat? Det får nog bli en sommarsallad. Jag känner mig nog också lite obstinat! Receptet kommer i morgon.

4 kommentarer:

 1. Kände precis detsamma när jag klev upp i morse... Tyvärr upptäckte jag att mina fönster var precis lika skitiga som när solen lyser in genom dom på våren... Måste man vårstäda nu eller? Tror jag s-ter i det :-) Puss!

  SvaraRadera
 2. Tycker jag du gör rätt i!

  SvaraRadera
 3. Jag har också ett underverk. Blommande pelargoner i köksfönstret. Kan bero på att jag tog extra skott i juli, som började blomma fram emot hösten. De håller sig nog en bit in i november!

  En härlig hösthelg önskas dig, Kjersti.

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt! Vårda dem ömt! Man får verkligen ta vara på alla små underverk den här tiden. Önskar dig också en riktigt mysig helg. Kram!

  SvaraRadera